908053805991160

Balzam za ustnice

balzam za ustnice

V mojem paketku doma narejenih darilc, je tudi balzam za ustnice, saj se mi zdi, da je balzam za ustnice nepogrešljiv v zimskih dneh. Izdelamo ga zelo enostavno, prav tako pa potrebujemo zelo malo sestavin.

Balzam za ustnice mora biti hranljiv ter dobrega okusa. Mmm jaz sem ob izdelovanju balzama resnično uživala, saj sem ekperimentirala z različnimi okusi.

Kaj vse potrebujete za izdelavo balzama?

  • posodice (jaz sem svoje nabavila pri čebelarjih, lahko pa jih naročite tudi preko spleta)
  • mandljevo olje,
  • čebelji vosek,
  • po želji lahko dodate tudi karitejevo maslo.

fullsizeoutput_136

fullsizeoutput_134

V vodni kopeli sem stopila čebelji vosek, karitejevo maslo ter mandljevo olje. Vse skupaj sem previdno mešala z leseno palčko,  na majhni temperaturi. Pri tem je zelo pomembno, da ste potrpežljivi in da mešanice ne segrejete premočno, saj lahko s premočnim segrevanjem uničite zdravilne lastnosti.

Ko sem pripravila osnovo, sem se odločila, da bom mešanici (madljevo olje + čebelji vosek + karitejevo maslo) dodala različne sestavine. Dodala sem med, čokolado, naravno eterično olje limone, v nekatera pa vanilijev ekstrakt. Tukaj ste res lahko izvirni in lahko uporabite tudi kakšna naravna eterična olja. V kolikor imate kakšno staro šminko, lahko balzam za ustnice obarvate tudi z njo.

Le glejte, da ne boste naredile tako sladkega balzama, da ga boste kar polizale iz ustnic :).

img_0975

Pa prijetno ustvarjanje :).

T.

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Izdelki za otroke

Prijava na brezplačne e-novice!


Prijavi se na naše brezplačne e-novice in si pridobi dostop do popustov ter zanimivih in koristnih informacij! Pa brez skrbi, ne bomo zasipali tvojega poštnega predala:)

Prijava

Hvala za vašo prijavo! Na vaš e-mail račun boste prejeli potrditveni mail preko katerega potrdite vašo prijavo!