Ingverjeva limonada z medom

ingver-limonada-z-medom-preventiva-pred-prehladom

Ingverjeva limonada z medom: Preventiva pred prehladom

Ingver se lahko uporablja na več različnih načinov, saj je v prehrani na splošno zelo priljubljena začimba, ima pa tudi precej zdravilnih učinkov. Mi smo ga dodali običajni limonadi in tako še bolj poskrbeli za preventivo pred morebitnim napadom raznih viroz, predvsem prehlada.

Kako učinkuje ingver?

Ingver vsebuje več kot 160 sestavin, ena od najpomembnejših je borneol, kemijska spojina, ki preprečuje vnetja in znižuje temperaturo. Vsebuje tudi cineol, ki je oster in pekoč, zato umirja kašelj in deluje antibakterijsko. Zelo učinkovita njegova sestavina je tudi curcumin, ki znižuje holesterol in deluje antioksidativno.

Kako vam ingver lahko pomaga tudi drugače?

Ob redni uporabi ingverja se krepi naš obrambni mehanizem, zato se lahko učinkovito obvarujemo pred raznimi prehladi. Pomaga pa tudi, ko se prehlad že pojavi in z njim povezane bolečine v grlu. Takrat si lahko pripravite odličen ingverjev čaj, tako da olupite 1,5 cm ingverjeve korenine, jo narežete na tanke rezine ter prelijete z 1,5 litra vrele vode. Pustite stati 10 minut, mešanico nato za približno 6 ur shranite v termovki in nato čaj po skodelicah pijte čez dan. Ingverjev čaj vas bo lepo pogrel, iz telesa pa odplavil strupene snovi. Ingver je odličen tudi proti potovalni slabosti, pospešuje prekrvavitev v možganih, kar vpliva na boljši spomin.

Recept za Ingverjevo limonado:

Stisnite sok pol limone v 3 dcl velik kozarec. Naribajte eno čajno žličko ingverjeve korenine ter stisnite ingverjev sok v kozarec z limoninim sokom. Da boste limonado lahko popili, ji dodajte eno veliko čajno žličko medu ter vse skupaj dobro premešajte, da se med popolnoma raztopi.

Ingverjevo limonado si lahko pripravite 1- 2 krat na teden, s tem pa boste v telo vnesli zadostno količino vitamina C, ki vas bo uspešno obvaroval pred nadležnim prehladom. Vendar ne samo to, ingverjeva limonada vas bo zelo osvežila in vas prebudila po napornem dnevu.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Izdelki za otroke

Prijava na brezplačne e-novice!


Prijavi se na naše brezplačne e-novice in si pridobi dostop do popustov ter zanimivih in koristnih informacij! Pa brez skrbi, ne bomo zasipali tvojega poštnega predala:)

Prijava

Hvala za vašo prijavo! Na vaš e-mail račun boste prejeli potrditveni mail preko katerega potrdite vašo prijavo!