908053805991160

Kako narediti piling za telo?

Preproste pilinge za telo, lahko uspešno izdelamo brez kakršnegakoli predznanja. Osnovne sestavine se najverjetneje najdejo že kar doma v kuhinji. No pa poglejmo :).

Kaj potrebujemo za domači piling?

  • posodico (nabavila sem jih kar pri čebelarjih, imajo zelo veliko izbiro, pa še cenovno so zelo ugodne),
  • fino mleta sol (lahko navadna ali morska) ali fino mleti sladkor,
  • olje (izberite tisto olje, ki ga imate na razpolago)
  • eterično olje (naravno) ali posušene liste sivke, mete, suha zelišča (odvisno od tega kakšen piling želite narediti).

fullsizeoutput_1ae

img_0312

Najprej v posodico nasujemo sol in jo prekrijemo z oljem. Izberite kar tisto olje, ki ga imate na razpolago. Izbirate lahko med sončničnim, jojobinim, mandljevim, olivnim oljem,… Olivno olje naredi kožo res zelo mehko, vendar je lahko vonj za marsikatero odbijajoč. Sama sem se odločila, da uporabim sončnično in mandljevo olje.

piling za telo sol

Po želji lahko dodate eterično olje ali kakšna suha zelišča. V piling s soljo se zelo dobro podajo vsa suha zelišča – lahko uporabite sivko, meliso, kamilico, bezeg, cvetje vrtnice,.. Ker sem imela doma nekaj posušene sivke, sem se odločila, da v nekatere posodice dodam suho sivko, saj jo obužujem. Upam, da bo všeč tudi tistim, ki bodo to darilce prejele :).

V kolikor se boste odločile, da boste za piling uporabile sladkor, ga lahko popestrite s suho pomarančno, cimetom, klinčki, vanilijevim strokom, limonino lupinico. Pri začimbah je potrebno paziti, da bodo drobno zmete, da ne pride do poškodbe kože. Če želite, da bo piling še bolj bogat lahko še bolj eksperimentirate in pilingu dodate kakav v prahu.

piling za telo

Upam, da sem vas navdušila in da boste tudi vi izdelali kakšen piling za telo. Seveda bom vesela tudi kakšnega vašega recepta oziroma kakšne ideje za darilce, saj se mi zdijo darilca izdelana z ljubeznijo najlepša.

Pišete mi lahko v inbox ali pa na e-mail: info@all4kids.si.

Prijetno ustvarjanje vam želim :).

T.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Izdelki za otroke

Prijava na brezplačne e-novice!


Prijavi se na naše brezplačne e-novice in si pridobi dostop do popustov ter zanimivih in koristnih informacij! Pa brez skrbi, ne bomo zasipali tvojega poštnega predala:)

Prijava

Hvala za vašo prijavo! Na vaš e-mail račun boste prejeli potrditveni mail preko katerega potrdite vašo prijavo!