Košarica

100 % varen nakup!

Potrebujete pomoč?

Z veseljem vam pomagamo!
Na voljo smo vam vsak delovnik od 9h do 15h.

+386 40 884 684
narocila@all4kids.si

Družbena omrežja

Kako sem kupoval otroški voziček in skoraj znorel …

Ko sem pričakoval svojega prvega otroka, sem se znašel pred izzivom, ki ga občutijo praktično vsi novopečeni starši. Kako izbrati opremo, ki bo za moj denar najbolj primerna in bo hkrati ponudila največ za mojega otroka?

Začela se je misija. Najprej brskanje za mnenji po forumih, ki pa je prineslo le še več dilem in odprtih vprašanj. Potem turneja po različnih trgovinah, kjer se je slika že pričela malo bistriti, res pa je, da sem porabil ogromno časa. Če je čas denar, potem naložba ni bila ravno vrhunska 😉 Sledilo je nekaj odličnih … in tudi precej zgrešenih nakupov. Pravijo, da vsaka šola nekaj stane.

Ampak vse skupaj ni bilo zaman, saj sem ravno zaradi svoje vztrajnosti prišel do informacij in izkušenj, ki danes pomagajo številnim staršem.

Najpomembnejše lastnosti, ko se odločate za nakup otroškega vozička:

Odpiranje in zapiranje vozička

Dober voziček bi se moral čim enostavneje odpirati in zapirati, najbolje samo z enim gibom. To vam omogoča, da z eno roko držite otroka in z drugo opravite ta gib. Zadeva se pokaže za zelo praktično, saj boste to počeli večkrat na dan.

Varnost in udobje otroka

Obstaja kar nekaj stvari, na katere je potrebno biti pozoren: oblazinjenje vozička (razlika v kakovosti se opazi že na prvi pogled), sedež (bodite pozorni na velikost in nastavljivost), počivalnik za noge (naj bo varno nad kolesi) ter počivalo za roke (priporočljivo, da otrok varno raziskuje okolico).

Nakupovalna košara

Ne more biti enostavneje – večja nakupovalna košara je dobra nakupovalna košara, kar boste spoznali že ob prvem obisku trgovine.

Moč in stabilnost otroškega vozička

Dober otroški voziček mora biti močan in pri nakupu prosite trgovca, da vam to tudi dokaže. Morda bo cena nekoliko višja, vendar se vam bo vse povrnilo zaradi vzdržljivosti in enostavne uporabe.

Odklepanje in zaklepanje prednjih koles

Pomembno, ko boste vozili po različnih terenih. Absolutno potrebujete otroški voziček, ki ima možnost odklepanja in zaklepanja prednjih kole

Teža vozička in enostavno vodenje

Ni sicer najpomembnejša, vendar je vseeno zelo pomembna lastnost, predvsem ko potiskate voziček navkreber ali ko ga postavljate v prtljažnik.

Zavore in vzmetenje

Pri zavorah je najpomembneje, da se z lahkoto odpirajo in zapirajo ter da je gib enostaven, saj ga boste morali izvajati tudi v opankah. Če je potrebna velika sila, potem ta rešitev ni praktična. 

Nastavitev strehice

Ni kritičen faktor, vendar vam lahko zelo olajša sprehode. Odlična rešitev je, da imate zaščito pred soncem ali dežjem že integrirano v strehici, saj se tako izognete nakupu dodatnega dežnika.

Polna in napihljiva kolesa

Odvisno od vašega življenjskega sloga. Dobra lastnost napihljivih koles je, da z njimi lahko vozite tudi v hribih, slaba pa definitivno ta, da boste imeli kmalu dovolj krpanja in »pumpanja« gum. Tudi polna kolesa imajo prednosti in slabosti, pomembna pa je predvsem kakovost, saj si boste na ta račun prihranili marsikateri siv las.

Dizajn/Izgled

»Last but not least.« Dizajn ni najbolj kritična lastnost ob nakupu vozička, ampak bodimo iskreni, vsi imamo radi lepe stvari in večina nas vsaj malo uživa, če nas okolica odobrava in opazuje.

Grega Brzin,

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preprosto vračilo

14-dnevna garancija zadovoljstva

Iskreno in strokovno svetovanje

Nudimo vam točne informacije

100% varen nakup

Varni načini plačila