908053805991160

Maslo za telo

maslo za telo

Med doma narejenimi darilci za Božič, je tudi maslo za telo, ki kožo naredi mehko in svilnato.

Kaj vse potrebujete za pripravo masla za telo, s katerim boste nahranile svojo kožo?

  • posodico,
  • karitejevo maslo ali kakavovo maslo (300g)
  • mandljevo olje ali jojobino olje (100g)
  • eterično olje (po želji)

 

Pri količini se lahko malo igrate, prav tako pa lahko uporabite tudi razmerje 1:1, kar pomeni toliko kot boste dali masla, boste dali tudi olja.

Sama sem maslo za telo naredila tako, da sem uporabila karitejevo maslo in mandljevo olje. Ker je karitejevo maslo na sobni temperaturi v trdnem stanju, sem najprej maslo stopila v parni kopeli. Kaj je parna kopel? To pomeni, da vzamete dve posodi (eno večje in drugo manjše) ter v večjo posodo nalijete vodo, nato pa vanjo date manjšo posodo v katero date karitejevo maslo, ter vse skupaj postavite na štedilnik.

Ko se je maslo stopilo, sem mu dodala mandljevo olje, nato pa se je začela akcija. Zakaj? Zato, ker sem se lotila stepanja. Pri stepanju je potrebno biti malo pozoren, da ne leti vse preveč naokoli (hehe pri meni je bila umazana cela kuhinja). Po končanem stepanju, sem posodice napolnila z maslom ter jih dekorirala.

Aja, pa še en nasvet – maslo je gotovo takrat, ko ostane na žlici obrnjeni navzgor. Če se slučajno zgodi, da se maslo nikakor ne želi strditi, ga lahko za nekaj časa postavite v hladilnik, ter ponovno pričnete s stepanjem.

Boste recept preizkusili tudi vi in s tem čudovitim maslom razvajali svojo kožo in kožo svojih prijateljic? Zagotavljam vam, da je to naravno maslo za telo, zelo lepo darilo za Božič.

Veliko sreče pri ustvarjanju.

P.S. Vesela bom tudi kakšnih slikic vaših izdelkov. Lahko mi pišete v inbox ali na e-mail: info@all4kids.si.

T.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Izdelki za otroke

Prijava na brezplačne e-novice!


Prijavi se na naše brezplačne e-novice in si pridobi dostop do popustov ter zanimivih in koristnih informacij! Pa brez skrbi, ne bomo zasipali tvojega poštnega predala:)

Prijava

Hvala za vašo prijavo! Na vaš e-mail račun boste prejeli potrditveni mail preko katerega potrdite vašo prijavo!