Košarica

100 % varen nakup!

Potrebujete pomoč?

Z veseljem vam pomagamo!
Na voljo smo vam vsak delovnik od 9h do 15h.

+386 40 884 684
narocila@all4kids.si

Družbena omrežja

Zaščitite otroke pred soncem

Zaščitite otroke pred soncem

Vedno več vrtcev v Sloveniji se vključuje v program »Varno s soncem«. V šolskem letu 2014/2015 je bilo v program vključenih 428 različnih enot po Sloveniji. Namen tega programa je otroke in njihove starše opozoriti kako škodljivi so sončni žarki, prav tako pa želijo s tem programom znižati pojavljanje kožnega raka v Sloveniji (Vir: Nacionalni inštitut za javno zdravje).

Potrebno se je zavedati, da izpostavljanje otrok soncu poveča tveganje za nastanek kožnega raka kasneje v življenju. Svetovno zdravstvena organizacija poudarja, da otroci do svojega 18. leta prejmejo večji del celotnega ultravijoličnega (UV) sevanja. Posebej opozarjajo, da morajo starši biti zelo odgovorni, kadar otroka izpostavljajo sončnim žarkom.
Zelo pomembno je, da starši svoje otroke pred soncem obvezno zaščitite s sončnimi očali, pokrivali, ter se poslužujete oblačil z UV zaščito. Oblačila z UV zaščito, so v večini primerna tudi za v vodo, saj se hitro posušijo. Zaščitna oblačila morajo biti po avstralskem standardu na etiki označena z UPF kateri kaže na to kakšna je izmerjena zaščitna sposobnost tkanine. S sončnih celin kot je Avstralija prihajajo oblačila katera odbijajo UV žarke. Prednost takšnih oblačil je ta, da odbijajo UV žarke ter pokrivajo veliko površino telesa. Najvišja možna vrednost zaščite je UPF +50. Zraven zaščitnih oblačil je potrebno, da starši svoje otroke zaščitite tudi z uporabo zaščitnih sončnih očal.
Priporočljivo je, da se izberete sončna očala, ki nudijo 99% ali 100% zaščito pred UV žarki ter, da se za otroke izberejo takšna, ki imajo okrog glave zaščitni trak. Pomembno se je zavedati, da samo dobro izbrana sončna očala zaščitijo vašega otroka pred UV žarki ter različnimi poškodbami očmi.

Priporočamo vam, da zaščitite svoje otroke pred UV sevanjem z najboljšimi izdelki proizvajalca Baby Banz iz Avstralije. Baby Banz je avstralsko podjetje, ki je bilo ustanovljeno leta 2001 s sedežem v Perthu. V Avstraliji je UV indeks najvišji na svetu, zato podjetje razvija izdelke, ki ščitijo občutljive otroške oči in kožo pred soncem. Očala Baby Banz so oblikovana v sodelovanju avstralskih združenj oftalmologov (Optometrists Association Australia). Očala nudijo 100 % zaščito pred UV žarki in so skladna s standardoma – EN 1836:2005 ter AS 1067-1990. So kakovostna in premišljeno oblikovana ter nosijo oznako CE.

Avstralsko podjetje Baby Banz je zraven otroških očal razvilo tudi izdelke, ki ščitijo občutljivo otroško kožo pred soncem. Kopalna oblačila z UV zaščitnim faktorjem UPF 50+ so prava izbira za vaše malčke, saj zaščitni faktor blokira vsaj 97,5 % škodljivih UV žarkov. Zraven kopalnih oblačil vam ponujamo tudi očala, ki ščitijo občutljive otroške oči pred soncem. Sončna očala, ki nudijo 100 % zaščito pred UV žarki in so skladna s standardoma AS 1067-1990 ter EN 1836:2005, so prava izbira za vaše malčke.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preprosto vračilo

14-dnevna garancija zadovoljstva

Iskreno in strokovno svetovanje

Nudimo vam točne informacije

100% varen nakup

Varni načini plačila