Košarica

100 % varen nakup!

Potrebujete pomoč?

Z veseljem vam pomagamo!
Na voljo smo vam vsak delovnik od 9h do 15h.

+386 40 884 684
narocila@all4kids.si

Družbena omrežja

Kateri “marela” voziček izbrati?

Danes se bomo posvetili marela/kompaktnim vozičkom, da ne bo zmede, jih bomo imenovali kar marela vozički.

Zaznali smo nek nov »trend« med mamicami in žalosti nas, da je temu tako, saj opažamo veliko malčkov, ki se v marela vozičkih vozijo prezgodaj in napačno! Veliko strank se odloči za nakup marela vozička, ker jim je voziček, ki so ga prvotno izbrale, pretežek ali prevelik. Na družbenih omrežjih smo zaznali tudi pogovore, kjer mamice svetujejo, da naj se izbere voziček, ki ima super košaro, ker od pol leta dalje, se tako ali tako uporablja marela voziček – narobe!

Marela voziček je idealna izbira za redno uporabo po dopolnjenem enem letu starosti. Pred enim letom, se marela voziček seveda lahko uporablja, ampak občasno in pravilno (najraje pa seveda ne preden se otrok ne zmore samostojno posesti). Na tržišču seveda lahko najdemo marela vozičke, ki vam nudijo popolnoma ležeč položaj in se ga lahko uporablja od rojstva dalje – seveda, če boste z dojenčkom veliko na poti, boste v tem času ravno odšli na počitnice in imate majhen avto ali pa morate na letalo itd. potem seveda ni popolnoma nič narobe z izbiro marela vozička že za dojenčka. Ampak, do dopolnjenega šestega meseca starosti, vam svetujemo in je zaželjeno ter za otrokov razvoj pomembno, da uporabljate popolnoma ležeč položaj, razen, če se otrok lahko samostojno posede že pred to starostjo. Na voljo so tudi marela vozički, kjer lahko dokupite mehko košaro oziroma gnezdece in tako ne rabite skrbeti, da je vaš dojenček nezavarovan ali da mu ni dovolj udobno. To možnost vam nudita kompaktna vozička Uppababy Minu in Ergobaby Metro. Na voljo je tudi marela potovalni voziček Nuna Triv, kjer lahko sedežno enoto odstranite in na ogrodje namestite košaro.

Velikokrat nas stranke razočarano pokličejo, da otrok v mareli nima lepega položaja in da »lezejo« naprej – v večini primerov je problem v tem, da so otroka prehitro namestili v marelo in v sedeč položaj. Žal ne moremo pričakovati, da so sedežne enote marel enako udobne in zasnovane kot sedežne enote klasičnih vozičkov. Hkrati otrok v vozičku ni pravilno pripet in se nagne na eno stran ali naprej – s tem pride do krivine v hrbtenici.

Tako, sedaj vemo, kdaj in kako je primerno dojenčka ali malčka peljati v marela vozičku. Pa poglejmo še lastnosti, na katere moramo biti pozorni.

Spet je na prvem mestu vaš življenjski slog: kje boste vozičkali in kako pogosto boste uporabljali marelo? Kupujete marelo za redno uporabo za enoletnega otroka ali pa samo za čas počitnic in izletov pri otroku staremu pol leta? Boste marela voziček kupili ob rojstvu, ker načrtujete pot z letalom ali samo za vikend uporabo pri starih starših?

Zgoraj smo že omenili tri marela vozičke, ki so primerni od rojstva dalje za redno oziroma daljšo uporabo:

–        Ergobaby Metro je kompakten voziček, primeren predvsem za mestna potepanja. Dokupite lahko mehko košaro oziroma gnezdece in kasneje varnostni lok za sedežni del. Prednost tega vozička je, da se gnezdece zloži skupaj z ogrodjem. Uporabljate ga lahko do otrokove teže 18kg. Zlaganje z eno roko.

–        UppaBaby Minu je kompakten voziček z odličnim vzmetenjem in kvalitetnimi materiali. Dokupite lahko mehko košaro oziroma gnezdece. Prednost tega vozička je velika strehica z dodatnim vizorjem za še boljšo zaščito pred soncem. Uporabljate ga lahko do otrokove teže 22kg. Zlaganje z eno roko.

–        Nuna Triv je kompakten voziček in edini na tržišču, ki vam nudi sedežno enoto, ki jo lahko obrnete v obe smeri. Sedišče lahko popolnoma snamete in na ogrodje pritrdite košaro. Kolesa so sicer manjša, ampak v all terrain izvedbi, velik plus pa predstavljata teleskopski ročaj, xxl strehica in uporabnost do otrokove teže 22kg. Zlaganje z eno roko v dveh potezah.

V tej kategoriji bi izpostavili še voziček Mast, saj vam omogoča popolnoma ležeč položaj in ima odlično vzmetenje ter kolesa. Varnostni lok je že vključen v ceno, navdušilo pa vas bo tudi visoko hrbtišče ter uporabnost do otrokove teže 20kg. Zlaganje z eno roko. Mast je tako super izbira, če potrebujete marela voziček od rojstva dalje, a le za občasno rabo. Zanemariti pa ne moremo niti nove marele Elodie Details Mondo. Tudi pri tem marela vozičku vam je na voljo popolnoma ležeč položaj, zares velika strehica, uporabnost do 22kg in zlaganje z eno roko.

V kolikor potrebujete marelo za otroka, ki že samostojno sedi ali pa bo marela voziček v redni uporabi za starejšega otroka, vam priporočamo nakup marela vozička Mast, UppaBaby Minu, Elodie Details Mondo, Joie Pact ali Tourist. Na tem mestu bi vas radi opomnili, da sta mareli Joie lahko v uporabi do otrokove teže 15kg, kar je najmanj izmed marel na seznamu.

 

Nina Klinger, strokovna sodelavka iz področja otroške opreme in mamica dveh malčkov

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preprosto vračilo

14-dnevna garancija zadovoljstva

Iskreno in strokovno svetovanje

Nudimo vam točne informacije

100% varen nakup

Varni načini plačila